donderdag 24 december 2009

Klaar voor kerst en het nieuwe decennium



2009 was een jaar dat velen zo snel mogelijk willen vergeten. Ook bij Woest kijken we met gemengde gevoelens terug. Dus op zich is het prima dat het jaar erop zit. Maar dat is niet de reden dat we uitkijken naar 2010.

We hebben er vreselijk veel zin in omdat we voelen dat de lucht bijna statisch geladen is van de op handen zijnde veranderingen. Het gaat zo ongelooflijk snel en het zal nog sneller gaan, daar zijn we van overtuigd. De ontwikkelingen in techniek en media zijn niet te ontkennen. En als je maar even je gedachten de vrije loop laat, kun je al snel een wondere toekomst visualiseren die waarschijnlijk dichter bij is dan je denkt (kijk bijvoorbeeld eens naar tijdschriften lezen in het nieuwe decennium)

Onze kerstgroet dit jaar is op het eerste gezicht misschien een eenvoudig dingetje. Maar als je weet dat hij volledig op een iPhone is geschilderd, wordt het al een ander verhaal. Dave schilderde hem met zijn wijsvinger op het schermpje van de iPhone met een applicatie die € 3,99 kost. Voor die paar euro krijg je ook nog functionaliteit die alle afzonderlijke streken die je op het scherm maakt opslaat en er vervolgens een filmpje van maakt. Het filmpje ging naar Ruud en die construeerde in no-time een leuke rechtenvrije geluidstrack onder, met software die gratis bij de Mac wordt geleverd. Het resultaat is op Youtube gezet en van daaruit weer embedded in onze eigen website en weblog.

Een animatie in een uurtje geproduceerd en gepubliceerd, met een toestel van 135 gram dat in de palm van je hand past, draadloos vanaf de bank. Als je daar eens goed over nadenkt en de lijn een beetje doortrekt, voel je dan ook vlinders in je buik?

Fijne kerstdagen!

Geen opmerkingen: