dinsdag 19 februari 2008

Exploitatie van noodzakelijk kwaad?

Op veel plaatsen moet men voor het plaatsen van reacties, downloaden van gratis zaken of lid worden van boeiende forums een zogenaamde captcha intikken. Blijkt overigens een afkorting te zijn: Completely Automated Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart, maar dat terzijde.
Afgelopen december gooide Seth Godin zomaar een innovatief idee het web op: vervang die ongezellige letter- en cijfercombinaties door merken, en verkoop dat als captchatising. In al z'n eenvoud toch een ontzettend slim idee. Een Nederlandse ondernemer gaat het proberen te verwezenlijken.

Het zou nog mooier zijn als het niet nodig is, omdat er geen bots op je blog kotsen, maar die activiteiten zijn er nu eenmaal. Dan maar van de nood een deugd maken.

Via

Overigens, wij maken sinds kort gebruik van i-Depot om in ieder geval de datum van onze ideeën en innovaties vast te leggen. Aanrader!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ruud, Jetta e.a.,

Ondanks het feit dat we afgelopen jaren, vanwege uiteenlopende redenen, helaas niet veel samen hebben gewerkt, hoop ik dat we elkaar binnen niet al te lange tijd zakelijk weer -Woest- kunnen omarmen!

Gr.
Jullie, volgens Jetta, op een na eerste klant ;-)